Black Knight II

black_knight2.2ws5ue4sxj40kgcwco4g8k4c8.c0dmyyvzsygc88o4ggkkc4k08.thNår en spilleautomat blir en suksess, er det slett ikke uvanlig at spillutvikleren lager en oppfølger til spillet. Slik er det jo også med populære spillefilmer. En kassasuksess blir gjerne fulgt av en del 2 og kanskje også en del 3. Microgamings spilleautomat Dark Knight Rises var for eksempel oppfølgeren til den svært populære automaten The Dark Knight.

Black Knight er tilbake

Black Knight II er også et oppfølgerspill, slik spillets navn indikerer. Ikke alle oppfølgere blir like populære som originalen, verken i filmverden eller i spillverden. Det hender at oppfølgeren blir en total flopp, selv om originalen var aldri så bra. Det er alltid den store risikoen ved å lage oppfølgere. Men Black Knight II klarer både å følge opp originalen kvalitetsmessig, samtidig som spillet tar et skritt videre til neste nivå. WMS Gaming har klart kunststykket å gjøre oppfølgeren bedre enn originalen.

Black Knight II har fem hjul med 40 gevinstlinjer. Den originale Black Knight hadde bare 30 gevinstlinjer, så allerede her er oppfølgeren bedre. Spillerne kan satse fra bare €0,40 og helt til €120 per spinn. Black Knight II har også blitt utvidet med en ekstra symbolrad. Originalen hadde tre rader, mens dette spillet har fire rader med symboler. Totalt vises altså tjue symboler på spillskjermen samtidig.

Forbedret oppfølger

Selv om temaet i Black Knight II er det samme som i originalspillet, føles dette likevel som et nytt spill, på grunn av den forbedrede grafikken og spillfølelsen. Innsatsvalgene har også blitt oppdatert, ettersom man kan satse på hele 40 linjer. Symbolene har blitt mer realistiske, men vi befinner oss fortsatt i middelalderen, og symbolene er hentet derfra, med vakre kvinner, verdifulle skatter, hoffnarrer og selvsagt mystiske riddere i svarte rustninger.

Den svartkledde, ukjente ridderen er kjent fra mange legender, der han dukker opp og vinner heder og ære, enten i turneringer eller som landets heroiske redningsmann. Her kan ridderen belønne spillerne rikt, og tilby dem ekstra vinnersjanser i spillet.

Wilds og gratisspinn

Som i originalen, er det den svartkledde ridderen Black Knight som er spillets wildsymbol. Dersom han dukker opp, kan han fullføre vinnerrekker og øke vinnersjansene. Wildsymbolet kan utvide seg over hele hjulet, dersom det dukker opp på et av de tre midterste hjulene. Med et helt wildhjul, er det store sjanser for at man får en vinnerrekke.

Gratisspinninnslaget er det samme som i originalspillet. Man vinner sju gratisspinn, og dersom man får utvidende wilds mens man spiller med gratisspinn, forblir disse hjulene wild under resten av gratisspinnene. Det gir enda større vinnersjanser. Det er altså vel verdt å holde et øye med denne ridderen.

Oppsummering

Det er ikke alltid en oppfølger lykkes, men Black Knight II klarer å ta spillingen til et nytt nivå. Black Knight spilleautomat oppnådde legendestatus blant mange spillere, men nå er det all grunn til å tro at spillerne heller vil snakke om oppfølgeren. Her er det i hvert fall ikke spart på noe. Grafikken er bedre enn originalen, og vi tror ikke noen fans av Black Knight vil bli skuffet over Black Knight II.