Yukatan

2014-05-09_152502Yukatan er kjent som hjemstedet til Mayaindianerne, og det er nettopp de som er temaet i denne nye videoautomaten fra Merkur Gaming. Automaten ble lansert i mai 2014. Den har 50 gevinstlinjer, og man kan vinne inntil 100 gratisspinn med stablede wilds. Automaten er ikke progressiv.

Merkur håper selvsagt at denne automaten skal bli den nye suksessen deres. Det finnes mange andre spill med tilsvarende mayatema, så symbolene og bakgrunnsbildet overrasker ikke nevneverdig, men spillet har selvsagt et par innslag som skiller seg ut. Spillets utbetalingsprosent er 96 %. Det betyr at spillerne i gjennomsnitt vinner tilbake 96 % av pengene de taper. Selvsagt kan man vinne mer eller tape mer i perioder.

Innsatser og gevinster

Man kan stille inn myntverdien før man satser penger på Yukatan videoautomat. Myntverdien kan velges fra €0,01 til €0,40. Den største innsatsen er 20 kreditter per spinn. Yukatan har det samme designet som andre spill fra Merkur Gaming. Animasjonene er i 3D og lydeffektene er monotone, men gode. Detaljene i grafikken er imponerende.

Utbetalingstabellen gir en fullstendig oversikt over alle gevinstene. Vinnerrekker med spredere er mest verdifulle. Gullhodeskallen gir 500 mynter for fem like. Dette symbolet gir også utbetaling for to like, mens de andre symbolene må danner rekker av minst tre like for å gi gevinst. Alle vinnerrekker må starte ytterst til venstre for å gi gevinst.

Som de fleste andre spilleautomater fra Merkur, har Yukatan gamblingspill og gamblingstige der man kan prøve å doble gevinstene sine. Men når man gambler om gevinstene, risikerer man selvsagt også å tape dem, derfor er det lurt å bruke gamblingspillet med måte. Man kan gamble om smågevinster man har råd til å tape, men det kan være lurt å ikke gamble om store beløp.

Symboler og bonusinnslag

Symbolene på de fem hjulene er kjente mayasymboler, blant annet gullhodeskaller, mayatempler, masker, kalenderhjul og andre velkjente ting. De spredte symbolene gir de største utbetalingene dersom de danner egne vinnerkombinasjoner. Fem spredte symboler gir en gevinst på 4000 mynter, i tillegg til at man vinner inntil 100 gratisspinn.

Wildsymbolet er en mayakvinne. Wildsymboler kan erstatte andre symboler og fullføre vinnerrekker. De fungerer som jokere i spillet, og kan forbinde to eller flere like symboler, slik at en vinnerrekke oppstår. Det spredte symbolet er et hjul. Dersom tre av disse symbolene dukker opp samtidig hvor som helst på hjulene, vinner man 10 gratisspinn. Dersom man får fire spredte symboler samtidig, vinner man 25 gratisspinn, og fem spredte symboler belønner spillerne med hele 100 gratisspinn. Gratisspinnene kan også gjenutløses mens man spiller med grastisspinn, så selv om man bare vinner 10 den første gangen, kan man være heldig å vinne enda flere.

Gratisspinnrundene er fulle av stablede wilds, så her kan man virkelig vinne stort. Gullhodeskallen kan gi inntil 50x multiplikator.

Oppsummering

Yukatan er en av de beste videoautomatene Merkur Gaming har laget. Selv om temaet ikke er nytt, er spillet vellaget og spennende. Grafikken er god og spillfølelsen er utmerket, og dette er noe alle spillere setter pris på.